لامپ ال ای دی نوعی از لامپهای حالت جامد است که لامپ ساخت لامپ ال ای دی با استفاده از دیود نورافشان، ساخته می شود. این لامپها که در ابتدا بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون دستگاههای الکترونیکی کاربرد داشتند، با توجه به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپها، عمر بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگهای دیگر توانستهاند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا باز کنند و ساخت لامپ LED گسترش روزافزونی داشته است و به همین دلیل شاید به چگونه لامپ ال ای دی بسازیم یا آموزش ساخت لامپ ال ای دی در خانه پرداخته ایم.
اگر قصد خودتان قصد ساخت لامپ LED در خانه را دارید با این مطلب همراه باشید. لازم به ذکر است که مطلب آموزش ساخت لامپ صرفا جنبه آموزشی دارد و این کار باید توسط افراد متخصص و با رعایت نکات ایمنی صورت گیرد.
مراحل آموزش ساخت لامپ ال ای دی ( ساخت لامپ LED )
بطور کلی می توان مراحل ساخت لامپ ال ای دی را به چند مرحله تقسیم کرد که شامل موارد زیر است:
- آماده کردن ابزارهای مورد نیاز
- خالی کردن محفظه لامپ
- جدا کردن لامپ ال ای دی از بدنه
- قاب نگهدارنده لامپهای LED
- طراحی مدار
- نصب لامپهای ال ای دی
- اتصالات و لحیمکاری
- نصب مقاومتهای الکتریکی
- قرار دادن لامپهای ال ای دی در محفظه
- تست مدار
مرحله اول : آماده کردن ابزارهای مورد نیاز ساخت لامپ ال ای دی
برای شروع کار به لوازم زیر احتیاج است که باید آنها را فراهم کنید که شامل موارد زیر می باشد:
- یک لامپ ال ای دی سوخته یا استفاده شده
- چسب
- سیم لحیم و هویه
- یک قطعه کوچک از ورق آلومینیومی
- پانچ یا چاقو
- مقاومت الکتریکی
- ال ای دی های ریز
مرحله دوم : خالی کردن و جدا کردن لامپ ال ای دی از بدنه
با استفاده از یک پیچ گوشتی کوچک و با استفاده از نوک آن، موادی که در اطراف پایههای لامپ دیده میشود را برطرف کنید.
پس از خالی کردن مواد اطراف پایههای لامپ هالوژن با استفاده از فشار یا ضربه به آرامی لامپ هالوژن را از قاب جدا کنید. مراقب باشید که آسیبی به قاب و بدنه نرسد. از قاب خالی شده، در مراحل بعدی استفاده خواهد شد.
مرحله سوم: قاب نگهدارنده لامپهای ال ای دی
در مرحله سوم از چگونه لامپ ال ای دی بسازیم یا آموزش ساخت لامپ ال ای دی ، یک ورق آلومینیومی تهیه کنید و آن را به اندازه دهانه قاب لامپ هالوژن برش بزنید. با توجه به تعداد لامپ هالوژن مورد استفاده، با استفاده از دستگاه پانچ یا با وسیله ای نوک تیز سوراخهایی روی ورق ایجاد نمایید. دقت کنید این ورق سوراخدار به عنوان نگهدارنده لامپهای LEDمورد استفاده قرار میگیرد و بنابراین مراقب باشید ورق خم نگردد و آسیبی به آن نرسد.
مرحله چهارم: طراحی مدار برای ساخت لامپ ال ای دی
مدار یک لامپ ساختار پیچیده ای ندارد و برای روشن شدن باید اتصالات آن برقرار شود. مدار پیشنهادی این وبسایت جهت ساخت لامپ ال ای دی با منبع تغذیه ۱۲ ولت و تعداد ۲۲ لامپ ال ای دی و نحوه اتصال آنها نشان داده شده است.
مرحله پنجم: نصب لامپهای ال ای دی و لحیمکاری
پایهای تهیه کنید و صفحه آلومینیومی را روی آن قرار دهید. لامپهای ال ای دی را با کمی چسب در جای خود ثابت نمایید تا سپس آنرا لحیم کاری کنید.برای لحیم کاری پایههای کاتد باید در کنار پایههای آند قرار گیرد. دقت کنید پایهها را به اشتباه به یکدیگر لحیم نکنید. پایههای هر ۴ لامپ ال ای دی را به صورت مثبت به منفی متصل کنید. پس از مشخص کردن ورودی و خروجی این ۴ لامپ ال ای دی، لحیمکاری پایههای لامپ بعدی را شروع کنید.
مرحله ششم: نصب مقاومتهای الکتریکی
در گام ششم از آموزش ساخت لامپ ال ای دی یا چگونه لامپ ال ای دی بسازیم، هنگامی که تمام رشتهها طبق مدار طراحی شده به هم وصل شدند باید شش عدد پایه مثبت که بلندتر از شش عدد پایه منفی هستند، وجود داشته باشند. مقاومتها را بر اساس میزان اهمی که در مدار تعیین شده بصورت عمودی به پایهها وصل کنید. در گام بعدی رشتههای با مقاومت الکتریکی را خم کرده و به یکدیگر متصل کنید و با استفاده از یک رشته سیم ضخیمتر و لحیمکاری، پایه مثبت اصلی را ایجاد کنید. به همین ترتیب پایه منفی را با سیم کمتر لحیمکاری کنید تا پایه اصلی منفی نیز تشکیل گردد.
مرحله هفتم: قرار دادن لامپهای ال ای دی داخل قاب
در این مرحله پایههای اصلی مسی را در داخل محلهای خود داخل قاب بازتابنده قرار دهید سپس لبههای صفحه آلومینیومی را با استفاده از چسب دوقلو به بدنه قاب بچسبانید. دقت کنید از مقدار چسب کافی استفاده کنید زیرا تنها نقاط اتصال صفحه آلومینیومی به بدنه قاب همین لبهها هستند. صبر کنید چسب کاملا در محل خود خشک شود. پس از سفت شدن چسب، پایههای مثبت و منفی را روی بدنه قاب علامتگذاری کنید.
مرحله هشتم: آزمایش مدار ( مرحله آخر از آموزش ساخت لامپ ال ای دی )
پس از طی همه مراحل و آماده شدن لامپ، پایههای سیمی را بریده و هم اندازه کنید. حالا لامپ LED شما آماده است. آن را به منبع تغذیه وصل کنید و آن را تست نمایید.